Протест под надслов Няма да търпим“ на Българска асоциация на

...
Протест под надслов Няма да търпим“ на Българска асоциация на
Коментари Харесай

Народът скова Пловдив! Стотици излязоха по улиците, искат оставката на Демерджиев: Бяга, прехвърля топката!

Протест под надпис „ Няма да поносим “ на Българска асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България се организира в Пловдив.
Двете организации декларират безапелационното си противоречие с отношението към сектора със заведения за хранене и питейни питейни заведения, предава Tribune.
„ Случката с „ голите “ обиски в пловдивския клуб „ Бушидо “ беше последната капка, която преля чашата на търпението ни. Такъв тормоз над клиенти, личен състав и бизнесмени не се беше случвал в новата история на страната ни. Нещо повече – никой не пое отговорност за случилото се, а органите на Министерство на вътрешните работи даже се пробваха да ни убедят, че такова държание е в реда на нещата. Недопустимо е! Няма да поносим! “, споделят от БАЗ и СЗБ.
И допълват: „ Ние сме подлагани на голям брой инспекции от разнообразни институции, по време на които са затваряни обектите ни и са унизени клиентите ни години наред. Такова знамение обаче не бяхме виждали! Затова настояваме за оставките на министъра на Министерство на вътрешните работи, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив.
Настояваме също за обикновено отношение към сектора ни. Не ни е боязън от инспекции, само че желаеме те да се случват по естествен метод, подобаващ на статута ни на страна членка на Европейския съюз в 21 век. “
„ Г-н Демерджиев трябваше доста от дълго време да вземе отношение. Ако не е кадърен да вземе отношение, да подаде оставка “. Някой би трябвало да поеме отговорност. Ние колкото да удържаме хората да не излязат в цялата страна “. Това сподели ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
„ Има задоволително учредения за искане на оставка. Това, което сега прави Министерство на вътрешните работи е тичане от отговорност и прекачване на топката към някой си, който бил взел участие в дейностите и той бил взел това решение. Решения в Министерство на вътрешните работи не се взимат по този метод. Всички го знаем това “, безапелационен бе той.
На въпрос дали след Пловдив митингите ще продължат, Алибегов уточни:
„ Ако няма нужния резултат, ще има митинги във всеки град. Ако би трябвало ще вършим и народен митинг, само че това отношение би трябвало да спре “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР