Протест на бизнеса ще се проведе днес в София заради ...

Протест на бизнеса ще се проведе днес в София заради

Заведенията загиват, настояват за безплатни антигенни тестове

Протест на бизнеса ще се проведе през днешния ден в София поради финансовите затруднения, подбудени от въвеждането на зеления документ , довел до ниска посещаемост на големите търговски обекти.

По този мотив ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов разяснява пред Нова телевизия, че има общи претенции и измежду тях са и избрани разпоредби , съобразени с бизнеса.

" Исканията ни остават да има безвъзмездни антигенни проби , както и включване на тестванията за антитела в зелените документи . Заведенията в София работят на 20% потенциал , в другите градове има 90% спад. Това ще докара до фалити " , съобщи той.

Според Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация има 80% спад в постъпленията в комерсиалните обекти, съразмерно на неимунизираното население, а всеобщо чиновниците напущат работните си места.

Емил Коларов от Сдружението на заведенията акцентира , че документът би трябвало да важи за всички сектори , в това число държавната и общинската управа .

От своя страна Петър Ангелов от Българската асоциация за здраве и фитнес разкрива, че в този отрасъл спадът на оборотите е 80%.

Източник: standartnews.com