Протест на бизнеса ще се проведе днес в София заради

...
Протест на бизнеса ще се проведе днес в София заради
Коментари Харесай

Заведенията загиват, настояват за безплатни антигенни тестове

Протест на бизнеса ще се организира през днешния ден в София поради финансовите усложнения, подбудени от въвеждането на зеления документ, довел до ниска посещаемост на огромните търговски обекти.

По този мотив ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов разяснява пред Нова телевизия, че има общи претенции и измежду тях са и избрани правила, съобразени с бизнеса.

" Исканията ни остават да има безвъзмездни антигенни проби, както и включване на тестванията за антитела в зелените документи. Заведенията в София работят на 20% потенциал, в другите градове има 90% спад. Това ще докара до банкрути ", съобщи той.

Според Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация има 80% спад в постъпленията в комерсиалните обекти, съразмерно на неимунизираното население, а всеобщо чиновниците напущат работните си места.

Емил Коларов от Сдружението на заведенията акцентира, че документът би трябвало да важи за всички сектори, в това число държавната и общинската администрация.

От своя страна Петър Ангелов от Българската асоциация за здраве и фитнес разкрива, че в този отрасъл спадът на оборотите е 80%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР