Протест и автошествиеблокират центъра на столицата. Синдикати от различни сектори

...
Протест и автошествиеблокират центъра на столицата. Синдикати от различни сектори
Коментари Харесай

Поради ниските възнаграждения: Протест и автошествие блокират центъра на столицата

Протест и автошествиеблокират центъра на столицата. Синдикати от разнообразни браншове стачкуват пред Народното събрание, заяви.

Недоволството идва в навечерието на окончателното гласоподаване на бюджета на страната за идната година. От КНСБ упорстват в него да има 450 млн. лв. единствено за заплати – искане, което до този миг не е задоволено след признатите промени в проектобюджета в комисия. Оттам дадоха обещание, че няма да бъде спиран градският превоз като протестен акт по време на празниците, само че това не може да бъде обезпечено след Нова година.
В 11.00 часа на митинга в понеделникпротестиращите потеглят на автошествие. Очаква се столицата да бъде блокирана за към двачаса.
Според Александър Шопов, ръководител на федерацията на транспортните синдикати към КНСБ, настояванията са за още 37 млн. лв., които ще са задоволителни за нарастване на заплатите в областта на градския превоз за 2024 година

„ Вчера, по време на Комисията по бюджет и финанси, средствата ни бяха отказани. Нито един народен представител не гласоподава в интерес на служащите, с цел да получат желаното нарастване. Асен Василев, в качеството си на финансов министър, не отпусна средства за това. Още през днешния ден ще блокираме „ Орлов мост ”, дружно с сътрудниците от цялата страна. Утре ще имаме незабавно заседание на структурите на федерацията, с цел да решим по какъв начин да действаме ”, сподели Шопов. Той добави, че всички диалози с ръководещите са останали без резултат, само че в случай че още веднъж ги поканят, ще се отзоват.

От бранша се оплакват, че заради ниските хонорари няма задоволително работна ръка в градския превоз в огромните градове на страната. Тованалага трудещите се там да поставят доста ексклузивен труд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР