Просветният министър акад. Николай Денков отново отвори въпроса с по-ранния

...
Просветният министър акад. Николай Денков отново отвори въпроса с по-ранния
Коментари Харесай

Пак се почна! Учебна година от 7 септември

Просветният министър акад. Николай Денков още веднъж отвори въпроса с по-ранния старт на образователната година.

Обсъжда се образователната година през 2023 година да стартира от 7 септември, сподели акад. Денков пред публицисти. Той увери, че тази есен учениците ще пристъпят в класните стаи, както е традицията до момента - 15 септември. Но уточни, че не престават диалозите за това дали идната образователна година - през 2023 може да стартира по-рано от 7 септември.

Идеята е да се употребява една спомагателна седмица от пет дни, които да се разпределят по-равномерно през образователната година като ваканционни дни.

По думите му за задачата са нужни промени в Закона за предучилищно и учебно обучение. „ Предстои разискване, което ще бъде обществено. Освен тази една седмица, която споделих, че би трябвало да се празпредели като образователни дни, ние желаеме от 1 до 6 клас, когато нашите деца учат доста по-малко от техните връстници в чужбина, да прибавим две седмици най-после на образователната година, които да бъдат употребявани за планово образование, за доста по-разчупени форми, за преговор на материала по този начин, че децата да могат да завършат образователната година, усвоили материала, през който са минали през годината “, разяснява още проф. Днков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР