Простреляният от полицай в щата Уисконсин чернокож, 29-годишен Джейкъб Блейк

...
Простреляният от полицай в щата Уисконсин чернокож, 29-годишен Джейкъб Блейк
Коментари Харесай

Прокуратурата на САЩ защити действията на полицията в Уисконсин

Простреляният от служител на реда в щата Уисконсин негър, 29-годишен Джейкъб Блейк призна, че е разполагал с нож, съобщи на конференция основният прокурор на Уисконсин Джош Кол, съобщи ДПА.

Полицаите в Уинконсин са пристигнали на място, откакто са получили позвъняване от жена, оплакала се от нежеланото наличие на мъж в региона, сподели Кол. Полицаите се пробвали да арестуват Блейк и употребявали тейзър против него, само че това не дало резултат.

Блейк стигнал до шофьорското място на автомобила си и се навел вътре в купето, при което единият от служителите на реда стрелял седем пъти в гърба му.

Кол съобщи, че на пода на автомобила при шофьорското място е открит нож.

Самоличността на служителя на реда, стрелял по Блейк, е открита. За момента той е административно отхвърлен от работа. Разследването по случая продължава.

Според Франс прес, претендентът за президент на Съединените щати от Демократическата партия Джо Байдън съобщи през вчерашния ден, че е разговарял със фамилията на Джейкъб Блейк.

" За следващ път по негър - Джейкъб Блейк - бе стреляно от служители на реда. Пред очите на децата му. Това ме кара да се усещам извънредно. Разговарях с майката и бащата на Джейкъб, със сестра му и с други членове на фамилията му и им споделих, че би трябвало да има правдивост и че ще има такава. Нашите мисли са със фамилията му, изключително с децата му. Това, на което те са станали очевидци, е извънредно: да стрелят по татко им ", съобщи Байдън във видеоклип, оповестен в Туитър.

Бившият вицепрезидент на Барак Обама, който се употребява с високо равнище на известност измежду гласоподавателите афроамериканци, обръща внимание в клипа и на демонстрациите против расизма, които бяха обновени през последните дни в доста американски градове, три месеца след гибелта на Джордж Флойд, породена от служител на реда в Минеаполис.

" Надигането против насилието е както право, по този начин и безспорна нужда. Палежът на публично имущество обаче не е проява, а неефикасно принуждение ", безапелационен е Байдън.

Припомняме, че в Кеноша след случая имаше палежи и безредица, предизвикани от стрелбата против Блейк. Двама души бяха убити през нощта на вторник против сряда по време на демонстрациите. Във връзка с двете убийства бе арестуван 17-годишен обвинен.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че изпраща подкрепления на управляващите в града. Тръмп даде да се разбере, че губернаторът демократ на Уисконсин Тони Евърс е приел изпращането на федерални подкрепления в град Кеноша, който има население от 170 000 души и е ситуиран на брега на езерото Мичиган. През последните три нощи в града имаше митинги, при които се стигна до принуждение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР