Пространствата около църквите ще бъдат дезинфекцирани днес - ден преди

...
Пространствата около църквите ще бъдат дезинфекцирани днес - ден преди
Коментари Харесай

Пръскат с дезинфектант около храмовете

Пространствата към църквите ще бъдат дезинфекцирани през днешния ден - ден преди огромния християнски празник Вход Господен /Цветница/. Акцията е част от ограниченията против разпространяването на болестта от ковид и ще бъде повторена преди Великден.

В началото на седмица кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до Светия Синод с инструкции за организацията и ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати за посрещане на идните християнски празници Цветница и Великден в изискванията на изключително състояние поради пандемията. В писмото кметът осведоми за организацията по стерилизация на пространствата към храмовете и предлага да се направи засилена стерилизация в църквите на икони, дръжки, свещници и други, както и да се обезпечат персонални защитни средства на свещениците и църковните чиновници.

Сред посочените ограничения е и обезпечаването на църковни чиновници, които да наблюдават за нужната минимална отдалеченост сред вярващите, както при изнесените на открито църковни служби, по този начин и вътре в храмовете.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР