Прости промени в диетата и начина на живот, включително подобряване

...
Прости промени в диетата и начина на живот, включително подобряване
Коментари Харесай

Как да спрем стареенето с 3 години

Прости промени в диетата и метода на живот, в това число възстановяване на режима на сън, банкет на пробиотици и извършения, могат да понижат признаците на биологично стареене с три години единствено за осем седмици. Това демонстрира ново изследване, написа Лента ру.

Генетиците са потвърдили, че е открит метод за превръщане на биологичната възраст, както е измерено посредством ДНК Horvath 2013 часа (комбинация от епигенетични ДНК маркери за установяване на биологичната възраст на тъкани, кафези или органи) Часовникът на стареенето може да се спре за, повече от три години единствено за осем седмици диета и нов метод на живот.

Учените организираха клинично изследване измежду 43 здрави мъже на възраст от 50 до 72 години. Осемседмичната стратегия включваше диета, сън, извършения и отмора, както и пробиотици и фитонутриенти. Според резултатите от наблюдението, този режим е довел до доста понижаване на маркерите за биологична възраст - повече от три години спрямо контролната група, без никакви промени в диетата и живота.

Какво кара тялото да остарява и по какъв начин да отложим гибелта?

Както изясни водещият създател на проучването Кара Фицджералд, комбинираната стратегия е предопределена да насочи към характерен биологичен механизъм, наименуван ДНК метилиране (контролиран трансфер на метилова група (СН3) от едно вещество в друго: протеини, аминокиселини, ензими и ДНК) и модели, които са разпознати като оптимално отразяващи биологичната възраст.

„ Това, което е извънредно забавно, е, че храната и методът на живот, в това число характерни хранителни субстанции и диетични съединения, за които е известно, че селективно трансформират метилирането на ДНК, могат да окажат такова въздействие върху тези модели на метилиране на ДНК, които демонстрират стареене и свързани с възрастта болести. “

Водещият епигенетик Моше Шиф, лекар по медицина от университета Макгил и съавтор на проучването, добави, че методът на доктор Фицджералд е неповторим, защото демонстрира естествена, само че следена тактика, ориентирана към системата за метилиране на нашето тяло. „ Това изобретение дава първата визия за опцията за потребление на естествени промени за влияние върху епигенетичните процеси и възстановяване на нашето богатство и, евентуално, продължителността на живота “, сподели ученият.

Първото сходно рецензирано наблюдаване е направено от учени от изследователския институт Helfgott с лабораторна поддръжка от Центъра за разбор на генома на Йейлския университет. Резултатите са оценени в университета Макгил и Националния университет по естествена медицина.

По-рано учени от Сингапур, Русия и Съединени американски щати под управлението на Петър Федичев от Московския физико-технологичен институт (MIPT) разработиха нов способ за установяване на биологичната възраст посредством разбор на кръвта и предложиха да се употребява универсалният сложен знак DOSI (динамичен знак за положението на организма) за оценка на биологичното стареене. Това даде опция да се пресметна оптимално вероятната дълготрайност на живота на човек.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР