Прословутата култура на отмяната се превърна в премахване на културата.

...
Прословутата култура на отмяната се превърна в премахване на културата.
Коментари Харесай

Владимир Путин сравни настоящата атака срещу руската култура на Запад със случващото се в нацистка Германия

Прословутата " просвета на анулацията " се трансформира в унищожаване на културата. Чайковски, Шостакович, Рахманинов са изключени от концертните плакати, а съветските писатели и техните книги също са неразрешени. Това сподели съветският президент Владимир Путин, предава

„ Последният път, когато такава всеобща акция за заличаване на неприемлива литература е извършена беше от нацистите в Германия преди съвсем 90 години “, направи паралел Путин.

Той напомни фрагменти от кинохроника, изобразяващи изгарянето на книги по площадите на немските градове.

„ Невъзможно е да си представим това у нас! Ние сме застраховани от това значително с помощта на нашата национална просвета. За нас тя е неотделима от Родината, от Русия, където няма място за етническа назадничавост, където епохи наред представители на десетки националности и етноси са живели, работили, отглеждали деца дружно, а културното разнообразие е гордостта на обществото, силата и преимуществото на нашата страна “, сподели Путин.

Коментирайки феномена „ просвета на анулацията “, той означи: „ Днес се пробват да „ анулират “ цяла хилядолетна страна, нашия народ “.

„ Говоря за прогресивната дискриминация на всичко, обвързвано с Русия, за тази наклонност, която се разпростира в редица западни страни, при цялостното подпомагане, а от време на време и поощряване на ръководещите елити “, съобщи Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР