Пропуски и злоупотреби в работата на Агенцията по вписванията са

...
Пропуски и злоупотреби в работата на Агенцията по вписванията са
Коментари Харесай

Пропуски и злоупотреби в Агенцията по вписванията показаха проверките, наредени от Цецка Цачева

Пропуски и злоупотреби в работата на Агенцията по вписванията са разкрили инспектори от правосъдното министерство и държавната финансова ревизия. Това заяви пред Българска национална телевизия новият шеф на организацията Зорница Даскалова. По думите ѝ проверяващите са дали инструкции за смяна на дейностите и организацията на работа в организацията. Даскалова съобщи, че намаляването на административната тежест за жителите ще бъде главен приоритет.

Пет инспекции от разнообразни институции, изтичащи контракти за услуги в регистрите и администрацията и неизпълнена стратегия за оповестяване на публични поръчки - това е равносметката на Зорница Даскалова, която оглави Агенцията по вписванията преди месец и половина.

Тя зае поста след серия от скандалия, в това число и уволнени съдии от Агенцията поради съмнения корупция. Назначението ѝ бе една от първите задания на министъра на правораздаването Цецка Цачева, която подреди въпросните инспекции.

„ Много функционално са комплицирани, уговорките, длъжностите, отговорностите. Съществуват доста дирекции с отдели вътре и не е ясно тъкмо, кой, какво би трябвало да извърши ", изясни шефката на Агенцията.

Според Даскалова организацията не работи добре. За да се решат проблемите, ще бъда направен нов организационен устав за работа на организацията. Обсъжда се и опция за основаване на единна входна точка за подаване на документи.

„ Да се подаде на едно място, а не на 10 места - човек да върви да обикаля, да взима документи от 100 места, да ги подава на едно, пък на друго. Това се цели, само че то действително не е толкоз просто като осъществяване, тъй като има документи, които не съществуват в електронен формат.

За да проработи единната входна точка, четирите регистъра, с които работи организацията, би трябвало да се свържат и всички документи от тях да имат, и копия в електронен вид, изясни Даскалова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР