Пропалестинската демонстрация, която парализира Колумбийския университет, завърши драматично късно снощи,

...
Пропалестинската демонстрация, която парализира Колумбийския университет, завърши драматично късно снощи,
Коментари Харесай

Полицията прогони пропалестинските демонстранти от Колумбийския университет

Пропалестинската проява, която сковава Колумбийския университет, приключи трагично късно нощес, когато служители на реда с щитове за битка с безредиците нахлуха в кампуса на университета от Бръшляновата лига, влязоха в административната постройка, която протестиращите превзеха предходната вечер, и направиха десетки арести, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване, публикувано от представител на Колумбийския университет, се споделя, че нюйоркски служители на реда са влезнали в кампуса, откакто университетът е изискал помощ.

Палатковият лагер на територията на висшето образователно заведение в символ на митинг против войната сред Израел и " Хамас " е бил прочистен, както и постройката " Хамилтън Хол ", където служители на реда са употребявали стълба, с цел да се изкачат през прозореца на втория етаж. Протестиращите завзеха постройката към 20 часа по-рано. 

" След като през нощта университетът научи, че " Хамилтън Хол " е била окупирана, вандализирана и блокирана, не ни оставаше различен избор ", съобщи университетът. " Решението да се обърнем към полицията на Ню Йорк беше в отговор на дейностите на протестиращите, а не на идеята, която те пазят. Дадохме ясно да се разбере, че животът в кампуса не може да бъде безпределно преустановяван от протестиращи, които нарушават разпоредбите и закона ", се споделя още в известието на образователната институция.

През нощта избухнаха конфликти в Калифорнийския университет в Лос Анджелис сред пропалестински и произраелски стачкуващи. На фрагменти, оповестени в обществените мрежи, се вижда по какъв начин двете групи се бият с палки, замерят се с предмети и пиротехника.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР