Промяната в начина на живот, качеството на храната и физическата

...
Промяната в начина на живот, качеството на храната и физическата
Коментари Харесай

Затлъстели ли са българите

Промяната в метода на живот, качеството на храната и физическата ни натовареност в последните десетилетия няма по какъв начин да не окажат въздействие на килограмите ни. В не изключително позитивен смисъл.
 Хранене, затлъстяване, калории и по какъв начин яденето късно вечер може да ни навреди
Как ни вреди късното ястие вечер

" Подаръците " на неприятните привички

Това демонстрира прогнозата на Световната федерация по затлъстяване. Според данните й до 2035 година повече от половината население на Земята ще бъде с наднормено тегло или затлъстяло. Най-голям е растежът при децата.

Докладът на федерацията демонстрира, че следствията за деца и младежи ще са пагубни за здравето им, в случай че засегнатите страни не вземат ограничения за битка с казуса. А най-застрашените от затлъстяване народи са тези с ниски и междинни приходи, главно от Азия и Африка.
 Снимка 534137

Обяснението за последното е желанието към високо калорийни и модифицирани храни, заседналия метод на живот, както и ниския държавен надзор върху качеството на храната, и намаленото качество на опазването на здравето, цитират го.
 Снимка 590266

Федерацията разгласява и обстоен с подробни данни за всяка страна. Прогнозите за България не са розови - до 2035 година 37 % от популацията ще е затлъстяло. Процентът, с който ще нараства затлъстяването измежду децата в интервала 2020 година - 2035 година, е 4.4 %.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР