Промяна на текущите условия на климатичните и метеорологични модели и

...
Промяна на текущите условия на климатичните и метеорологични модели и
Коментари Харесай

Коренен обрат на времето през септември заради засилване на Ел Ниньо!

Промяна на настоящите условия на климатичните и метеорологични модели и усилването на Ел Ниньо тотално трансформира нашите упования за леден и валежен септември. Ако изключим първите дни на месеца, където действително стартира по прогнози, в този момент ни следва коренна смяна.

Всички модели предвиждат за предстоящо стопляне и мощен антициклон, обхванал съвсем целя континент. Тази циркулация е позната омега - циркулация и може да се задържи повече от седмица - две.

Активните процеси ще са по периферията на мощният антициклон. Балканите през идващите дни ще попадат под негово въздействие. И по този начин лятото продължава най-малко през идващите 12-14 дни.

Задават се нови горещини и висок риск от горски пожари. Към края и началото на идната седмицата ще бъдем очевидци на нов транспорт на гореща въздушна маса от Северна Африка, която ще увеличи температурите до нетипичните за септември - 32-38°С. Този път основният фактор не са единствено изморителните жеги, а тяхната дълготрайност, като съгласно моделите те ще не престават до 22 септември, оповестяват от Meteo Balkans.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР