Промишленото производство в Германия се понижи с 0,2 на сто

...
Промишленото производство в Германия се понижи с 0,2 на сто
Коментари Харесай

Лагард: Перспективите пред германската икономика натежават на ръста в Европа

Промишленото произвеждане в Германия се намали с 0,2 на 100 през август на месечна база, демонстрират сезонно и календарно изгладените данни на Федералната статистическа работа (Дестатис).

Тримесечното съпоставяне на индикатора демонстрира, че производството е с 1,9 % по-слабо в интервала от юни до август по отношение на предходните три месеца.

Отчетеното утежняване на индикатора от немската статистика е над упованията на участвалите в изследването на Ройтерс икономисти, чиито единомислеща оценка беше за намаляване от 0,1 %.

Преразгледаните публични данни за юли демонстрират по-слабо стесняване на индустрията - с 0,6 на 100 при предварителна оценка от 0,8 %.

“Състоянието на икономическите браншове в индустрията е друго “, изясняват от " Дестатис ". Строителството и енергетиката са двата бранша, които оказват най-голямо влияние върху цялостното показване на индустрията през август. Продукцията в строителството понижава на месечна основа с 2,4 на 100, а в енергетиката - с 6,6 %. Има и трети сегмент, който тежи над индустриалното развиване на Германия, и това е производството на машини и съоръжение, където понижението е от 2,3 на 100.

Автомобилният бранш обаче работи като противотежест през август, тъй като браншът отбелязва повишение от 7,6 на 100. Състоянието му обаче остава несигурно след отчетното стесняване от 9,4 на 100 през юли.

Изключвайки енергетиката и строителството, промишленото произвеждане в Германия се покачва с 0,5 % по отношение на юли, се вижда още в формалната информация на " Дестатис ". При финансовите артикули има напредък от 1,3 на 100, а при междинните - от 0,5 %. Обратно е представянето при потребителските артикули, което произвеждане се свива с 1,4 %.

Сравнен с общия индикатор на немската индустрия през август 2022 година, в този момент знакът е с 2 % по-нисък. Ако от общия знак се извади производството в енергетиката и строителството, то той се оказва с 0,7 % под равнището по отношение на година обратно.

Производството в енергийно-интензивните браншове на немската индустрия нараства през август с близо % - 0,9 на 100, само че това е в границите на записания спад от 8,3 % на годишна база.

Забавянето на немската стопанска система e измежду главните фактори, които натежават над вероятностите за напредък в Европа, уточни Кристин Лагард, президент на ЕЦБ, в изявление за френското издание " Ла Трибюн Диманш ", оповестено през вчерашния ден на уеб страницата на Европейската централна банка. “Германският стопански модел почиваше на доста евтини енергийни доставки и на опциите за експорт, изключително към Китай. Продължаващата акомодация на немската стопанска система въздейства върху прогнозата за напредък “, посочи още Лагард, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР