Промишленият сектор в Италия понася тежък удар през април заради

...
Промишленият сектор в Италия понася тежък удар през април заради
Коментари Харесай

Италианската индустрия се сви рязко през април

Промишленият бранш в Италия понася тежък удар през април поради намаляващи произвеждане и нови поръчки и внезапно понижаване на покупко-продажбите, оповестява " Ройтерс ", като се базира на скорошно изследване.

Контекст : През последните три месеца промишлеността в страната беше във напредък. Преди дни Италия - третата по величина стопанска система в еврозоната, разгласи 0,5% растеж на Брутният вътрешен продукт на тримесечна база - резултат, по-висок от предстоящото.
 Goldman Sachs с мрачна прогноза за растежа на еврозоната
Goldman Sachs с мрачна прогноза за растежа на еврозоната

Инвестиционната банка не чака развиване в позитивна посока и на Острова

Рим ревизира и прогнозата си за цялата 2023 година с очакване от 1% растеж (при по-ранни 0,6%), само че понижи упованията си за растежа през 2024 година до 1,5% при 1,9% при по-ранните разбори.

Здравето на индустриалния бранш е от основно значение за цялата стопанска система на страната и това си пролича първо с пагубния резултат на пандемията върху услугите, а по-късно - и с компликациите, с които се сблъсква и досега софтуерният бранш.
 Евростат: Инфлацията в еврозоната е 8,6%, в България - 14,1%
Евростат: Инфлацията в еврозоната е 8,6%, в България - 14,1%

По-високи са индикаторите единствено в седем други членки

Детайли : Глобалният показател на мениджърите по поръчките (PMI) е на равнище от 46,8 пункта за април при 51,1 месец по-рано и е доста по-ниско от упованията на анализаторите, отбелязва " Ройтерс ". Те даваха прогнози за към 49,0.

Поглед към подиндексите демонстрира, че спадат както индустриалната продукция, по този начин и новите поръчки и запасите от покупки - до най-ниските си равнища от септември 2021 година насам.

Последните публични данни за износа на Италия демонстрират растеж от 10,8% на годишна база през февруари, само че съгласно икономиста от Hamburg Commercial Bank Тарик Камал Шаудри настоящият PMI показател демонстрира, че " тази наклонност е малко евентуално да продължи ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР