Променя се отношението им, но не към хората, а един

...
Променя се отношението им, но не към хората, а един
Коментари Харесай

Какво правят плъховете по време на пандемия

Променя се отношението им, само че не към хората, а един към различен

Американският Център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) предизвести за увеличение на интензивността на гризачите, чието държание стана по-агресивно при пандемията на ковид, се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на CDC.

Експертите приписват това на затварянето или ограничението на работата на заведения за хранене и други търговски предприятия, чиито боклуци са главен източник за храна за плъхове. Подобни ограничения са понижили количеството храна, с която гризачите разполагат, изключително в огромните търговски площи, предава Канал 3.

" Някои служби оповестяват за нараснала интензивност на гризачите, до момента в който търсят нови хранителни източници. Програмите за санитарното положение на околната среда и за битка с гризачите може да се сблъскат с повишение на запитванията, свързани с гризачи и известия за извънредно или нападателно държание ", разясняват от CDC.

" Плъховете стават нападателни не във връзка с хората, а един към различен ", цитира в. „ Ню Йорк таймс ” ратолога Боби Коригън.

Той означи, че в Ню Йорк има избрани колонии от плъхове, които от няколкостотин генерации зависят от отпадъците от локалните заведения за хранене. Сега, след взимането на ограничения за битка с разпространяването на ковид, плъховете страдат от апетит. С този проблем се сблъскат доста градове. И по този начин, в Ню Орлиънс пълчища плъхове излезли на улиците, а в Чикаго почнали самоуверено да търсят храна даже денем, освен това преодолявайки огромни дистанции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР