Промените в Закона за съдебната власт, внесени от служебното правителство,

...
Промените в Закона за съдебната власт, внесени от служебното правителство,
Коментари Харесай

Депутатите гласуват промени в Закона за съдебната власт

Промените в Закона за правосъдната власт, импортирани от служебното държавно управление, влизат за дефинитивно гласоподаване в Народното събрание. Измененията уреждат приемането на Кодекс за етично държание на българските съдии и Кодекс за етично държание на българските прокурори.

Двата документа би трябвало да бъдат признати от Висшия правосъден съвет, като се регистрират спецификите на съдийската и прокурорската гилдия и разликите в професионалния статус и служебните отговорности на магистратите.

Като втора точка в програмата е закрепено разискване на предложение на " Възраждане ", което има за цел да задължи Министерски съвет да изготви отчет за осъществените действия във връзка с предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика.

Народното събрание задължи служебния кабинет да промени поетите задължения за затваряне на мощности в маришкия басейн още на 12 януари тази година. Според Възраждане обаче до този миг няма публична информация по какъв начин протичат договарянията с Европейската комисия, какъв брой срещи са извършени и пазят ли се българските ползи.

Очаква се депутатите да обсъдят още присъединяване на България в увеличението на капитала на Банката за развиване на Съвета на Европа, както и да изслушат отчет за положението на въоръжените сили на страната за 2022 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР