Следващите 50 дни ще бъдат едни от най-непредвидимите в историята

...
Следващите 50 дни ще бъдат едни от най-непредвидимите в историята
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Следващите 50 дни ще бъдат едни от най-непредвидимите в историята на Иран

Следващите 50 дни ще бъдат едни от най-непредвидимите в историята на Иран. Това сподели арабистът проф. Владимир Чуков в изявление за Дарик радио. Според него в този момент страната е изправена пред ново предизвикателство – изборът на нов президент след гибелта на Ебрахим Раиси. Чуков предвижда, че ръководителят на Народното събрание е измежду главните кандидати за поста. Той счита, че това ще ускори сегашната битка за позиции в новия парламент и на локално равнище.

“Чисто юридически нещата са избрани. Проблемът е, че на второ равнище в политическият пакт на Ислямската република би трябвало да се пренастроят и пренаредят. Отделните институции имаха своята хармонична класификация, когато президент беше Ебрахим Рейси.

Трябва да се откри някакъв баланс сред президентството, духовния ментор, пазараните, парламнента, армията и правосъдната система. Всичките тези пластове сега са в едно “свободно положение ” и би трябвало да се наместват, тъй че да има някакъв синхрон. На този стадий явно към това ще се стреми духовният началник Али Хаменей. ", счита проф. Чуков.

По думите му Хаменей е 85 годишен и не е в най-хубавото здравословно положение.

“Ебрахим Рейски се сочеше като основнияпретендент за неговия пост, имаше всички качества да наследи Хаменей ", допълниарабистът.

Проф. Чуков уточни също, че починалият външен министър Хосеин Амир Абдолахиансе е сочил за най-силния претендент за президент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР