Промените в закона за горивата целят борба със сивия сектор

...
Промените в закона за горивата целят борба със сивия сектор
Коментари Харесай

От петролната асоциация защитиха спорните промени в закона за горивата

Промените в закона за горивата целят битка със сивия бранш в сектора, нямат за цел да постановат рестрикции. Това сподели Светослав Бенчев, специалист от Българската петролна и газова асоциация. По думите му близо 30 - 40% заема сивият бранш в горивата все още, а загубите от сивата стопанска система са близо 1 милиард годишно.

„ Към момента нормативната база е извънредно разпокъсана, като контролът се открива от над 14 закона “, добави той и посочи, че с измененията ще се избегне прехвърлянето на бизнес към малоимотни и малограмотни жители, които няма по какъв начин да бъдат глобени.

„ Основната цел на закона е битка със сивия бранш както и за идентификация на всички субекти, които оперират в сектора. Що се отнася до самите текстове в закона, той е изработен по този начин, че да не затруднява икономическите оператори в бранша, точно заради тази причина е очакван регистрационен режим. Два съществени стълба може да се каже, че планува законопроектът - единият е обвързван с уставен капитал, а другият с даване на поръчителство пред министъра на финансите. Предвижда се и ценз за висше или приблизително обучение според от активността за която се търси регистрация “, изясни той, представен от " Фокус ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР