Промените в Закон за административното регулирани на икономическите дейности, свързани

...
Промените в Закон за административното регулирани на икономическите дейности, свързани
Коментари Харесай

Промените в закона за горивата ще влязат в сила след 6 месеца

Промените в Закон за административното контролирани на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, против които стачкуват дребните търговци, ще влязат в действие след шест месеца. Това записаха през днешния ден депутатите откакто одобриха дефинитивно плана.

Един месец след обнародването на закона в " Държавен вестник " министърът на стопанската система би трябвало да издаде разпоредба, по която търговците на едро и дребно би трябвало да се записват. След това те ще имат три месеца да го създадат.

Вчера депутатите одобриха главните промени, съгласно които всеки търговец на горива би трябвало да обезпечи с пари или с банкова гаранция бъдещи отговорности по някой от законите, регулиращи активността им. 500 000 лева е обезпечението за търговия на едро с нефтени артикули и газ. Същият размер на обезпечения е за предпазване на горива отвън данъчни хранилища.

За търговия на дребно обезпечението е 20 000 лева за всеки обект, както и за пълнене на бутилки с полутечен газ. За дистрибуцията на газ в бутилки обезпечението е 100 000 лева Обезпечението може да е посредством депозит в пари в брой в Министерството на финансите или с банкова гаранция.

Уставният капитал на компания, искаща да търгува с горива на едро, би трябвало да е 1 млн. лева и 20 000 за компания, която ще търгува на дребно. Дистрибуторите на бутилиран газ би трябвало да имат най-малко 10 000 бутилки за предпазване.

Законопроектът, импортиран от депутата Емил Димитров - Ревизоро (ВМРО), сътвори разтърсвания в дребния съдружен сътрудник - Обединените патриоти. Срещу текстовете застана вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов. Вчера той съобщи, че ще сезира Европейската комисия, защото с признатите промени съгласно него се нарушават европейски наставления и конкурентни права. Според Димитров задачата е изсветляване на бранша и битка с контрабандата на горива.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР