Къмпинг индустрията в Европа отбеляза значителен подем, има 30% увеличение

...
Къмпинг индустрията в Европа отбеляза значителен подем, има 30% увеличение
Коментари Харесай

Туризъм ли? Двойни цени на къмпингите у нас в сравнение с Венеция и тоалетни като в Сървайвър

Къмпинг промишлеността в Европа означи забележителен напредък, има 30% нарастване на броя на къмпингуващите след пандемията.
Председателят на Българската кемпер асоциация Йордан Ибришимов показа пред Euronews България, че страната към този момент има 16 000 регистрирани каравани. Остава обаче един сериозен проблем- дефицитът на къмпинги, които се придържат към европейските стандарти и високите цени поради неналичието на конкуренция.

Изоставане
Сравнително къмпинг инфраструктурата на България изостава доста от съседите.
„ На процедура сме на нулевата точка “, означи Ибришимов, като уточни, че България има единствено към 20 регистрирани къмпинга, до момента в който Румъния гордо е хазаин на над 460. Този ослепителен контрастност акцентира пропуснатата опция за потребление на естествената хубост на България за къмпинг туризъм.

Ценови спекулации и липса на уреди
Малкото налични морски къмпинги в България не дават отговор на условията, като притежателите постоянно дефинират несъразмерни цени заради липса на конкуренция. Ибришимов разкритикува тези практики, отбелязвайки, че някои къмпинги таксуват два пъти повече от тези на първокласни места като Венецианската ривиера, предлагайки минимални улеснения. А къмпинги у нас, които не оферират нищо с изключение на една поляна и тоалетни като от " Сървайвър ", поставят двойно по-високи цени. Но до момента в който в Италия цените потеглят от 35 евро, у нас са двойни.
„ Това е възмутително “, сподели той, призовавайки за държавна интервенция за по-ефективно контролиране и поощряване на къмпинг туризма.

Визия за първокласен къмпинг
За да бъде прелъстителен един къмпинг, той би трябвало да предлага шир, успокоение, благоприятни условия за развлечение, подобаващи санитарни пространства и детски площадки. За страдание, съгласно Ибришимов, българските черноморски къмпинги не дават отговор на тези критерии.
Той акцентира нуждата от усъвършенстване освен за привличане на повече къмпингуващи, само че и с цел да бъде в крайник с процъфтяващия къмпинг туризъм в страни като Германия, Франция и Италия. Без дейности България рискува да бъде засенчена от нововъзникващи дестинации за къмпинг като Босна, Черна гора и Албания.

Призив за деяние
Посланието е ясно: България има капацитет да се трансформира в първокласна къмпинг дестинация, с помощта на зашеметяващите си естествени пейзажи. Въпреки това, с цел да се осъществя този капацитет, са нужни обилни усъвършенствания в качеството и количеството на неговите къмпинги. Като се оправи с тези проблеми, България може да се възползва от възходящото търсене на къмпинг в Европа и да си обезпечи място на картата като топ избор както за феновете на природата, по този начин и за търсачите на завършения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР