Промените в Нова телевизия продължават, като още един ръководен кадър

...
Промените в Нова телевизия продължават, като още един ръководен кадър
Коментари Харесай

Миляна Велева напуска Нова телевизия заедно с Домусчиеви

Промените в Нова телевизия не престават, като още един управителен кадър се раздели с поста си. Това е шефът на новините Миляна Велева, която към този момент не заема тази служба и напуща цялата медийна група. Телевизията благодари на Велева за нейната всеотдайна работа и ѝ пожелава триумф в бъдещите инициативи.

Смяната на Миляна Велева е изцяло предстояща. Тя беше назначена на високия пост от някогашните притежатели – братята Кирил и Георги Домусчиеви малко откакто купиха NOVA през 2019 година Велева бе част от цяла група публицисти от " Канал 3 ", които минаха в Нова след предходната ѝ продажба., Велева е третият човек на висока позиция в NOVA, който си потегля от малкия екран. Раздялата сред журналистката и медията наподобява по-скоро насилствена, в сравнение с доброволна.

В предишното Велева е работила като началник на новините и във финансираната от банкрутиралата КТБ телевизия ТВ7, както и Канал 3, свързван със притежателя на медии и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Работила е и като изпълнителен продуцент на спортната Ринг ТВ (част от Би Ти Ви Медия груп). Кариерата ѝ стартира в Българска национална телевизия. Самата Миляна Велева е считана за непосредствен човек на Пеевски. Тя е сестра на вицепремиера от кабинета " Орешарски " Зинаида Златанова.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Само 2 години откакто купиха Нова телевизия братята Кирил...

Името на Велева нашумя изключително мощно, откакто предишното лято в обществените мрежи изтече имейл, за който се твърди, че изпратен от нея до екипа на малкия екран. Мейлът дава насоки по какъв начин публицистите да бъдат по-благосклонни към грешките на ръководещите и мощно сериозни към съперниците им от Българска социалистическа партия и Демократична България.

От репортажите трябвало да се изрежат въпросите на bTV, 7/8 ТВ и Свободна Европа (известни като критици на властта), а президентът да се отразява малко и без конкретика. Всяко споменаване на търсения предприемач Васил Божков трябвало да стартира с изречението – " упрекнатият в редица закононарушения хазартен необут ", а даренията на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски " да се отразяват с нужното внимание ".

От медийната група на NOVA дефинираха написаното в известието като подправена вест и заплашиха със съд всеки, който визира имиджа на медиите им. Макар че не се потвърди дали написаното е правилно и кой е действителният адресант на имейла, доста хора се обърнаха против малкия екран, а репортерите на NOVA бяха посрещани враждебно в първите седмици на летните митинги.

Напускането на Велева е част от вълна от промени в най-голямата българска медийна група. По-рано през януари, като не го включи в обновената стратегия на новинарския си канал Nova News (бившата Канал 3). Причината за спряното лъчение на " Беновска пита " остава неразбираема, само че евентуално е обвързвана с неговата тенденциозна отбрана на политическото статукво.

Наследникът на Велева



Новият началник на новините и настоящите излъчвания в Нова ТВ ще бъде продуцентът на утринния блок Илия Дафов. Той ще дефинира насоките за развиване на новините и публицистиката в малкия екран. Дафов е умел кадър – работи в " Здравей, България " от 13 години, първо като кореспондент и редактор, а от 5 години продуцира утринния блок на NOVA.

" Изключително доста се веселя, че публицист като Илия Дафов, построил своята професионална кариера само в " Нова ", ще е новият основен продуцент " Новини и настоящи излъчвания ". С опита, който има, и уважението, с което се употребява от сътрудниците си, имам вяра, че новините и публицистиката на " Нова " ще надградят доверието у нашите фенове.

Неговото предопределение е част от тактиката ни да развиваме одобрени имена, получили своя професионален опит и потвърдили качествата си в нашата медийна група ", споделя Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на " Нова Броудкастинг Груп ", представен в прессъобщението.

Позицията на Дафов в утринния блок ще заеме различен дълготраен кадър на медията – Иван Христов. Той е част от екипа на медията от 2007 година

" Вятърът на смяната " към този момент съществено се усеща в NOVA. Остава въпросът дали ще има смяна и в публицистичната политика на малкия екран, считана за изключително близка до властта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР