Промените в чревния микробиом при децата не причиняват аутизъм, а

...
Промените в чревния микробиом при децата не причиняват аутизъм, а
Коментари Харесай

Опровергаха теорията, че стомашните бактерии предизвикват аутизъм

Промените в чревния микробиом при децата не предизвикват аутизъм, а стават негово разследване, настояват откриватели от Университета на Куинсланд (Австралия). Статията на учените е оповестена в изданието Cell.

Чревната микробиома на децата с аутизъм е друга от тази на невротипичните деца. Това е довело до появяването на доктрина, че промени в състава на чревните бактерии могат да бъдат причина за аутизъм. Въз основа на това съмнение някои експерти оферират лекуване на аутизъм с фекални трансплантации от здрави деца и други способи за смяна на микробиотата.

Авторите на новото проучване са употребявали проби от изпражнения от 99 деца с аутизъм и техните братя и сестри, както и проби от изпражнения от 97 странични деца. Учените също по този начин събрали данни за метода на живот и храненето на децата.

Оказало се, че нито съставът на микробиома, нито неговото многообразие са свързани с аутизма. Въпреки това децата с разстройства от аутистичния набор са по-склонни да бъдат придирчиви към храната си и избират стеснен набор от храни, което е доказано от по-ранни изследвания. В резултат на това техният микробиом е по-малко разнороден и децата по-често се сблъсквали с запек, диария и други храносмилателни проблеми. Хиляди деца неправилно диагностицирани с аутизъм По подобен метод съставът на микробиома не води до аутизъм, а е разследване от него заради питателните привички на децата, заключават учените.

Изследователите приканват родителите да бъдат по-критични към съмнителните лекувания на аутизма и да се стараят да създадат хранителния банкет на детето си допустимо най-разнообразен - неналичието на хранителни субстанции може съществено да повлияе на бъдещото му здраве.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР