Промените в бюджета, част от които е повишаването на пенсиите,

...
Промените в бюджета, част от които е повишаването на пенсиите,
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ обясни как стажът ще вдигне пенсиите

Промените в бюджета, част от които е повишението на пенсиите, бяха утвърдени в Съвета за тристранно съдействие през вчерашния ден. Сметката на финансовия министър Асен Василев е, че до края на годината в хазната ще влязат 2 милиарда лева повече от авансово заложеното. Затова страната може да си разреши да похарчи 1,8 милиарда Парите отиват за подготовка за нова Коронавирус вълна – 355 млн. лева, преизчисляване на пенсиите – 575 млн. лева, както и за поддръжка на бизнеса – 430 млн.лв.

„ Като цяло е добре, че най-сетне има актуализация на бюджета. Заедно с бизнеса искахме да има такава още през март, само че никой не ни чу. Исканията ни бяха за опазването на здравето, обществените разноски и поддръжка на бизнеса и заетостта и там са насочени разноските, тъй че няма по какъв начин да не сме удовлетворени ”. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на „ Здравей, България ”.

„ Вариантът за актуализация на пенсиите, който се поддържа през вчерашния ден през тежестта на всяка година стаж, която хората имат, е най-справедливият. Той ще даде на всички растеж на пенсиите приблизително с 12,5% ”, сподели още той.

Димитров изясни, че за всяка смяна в пенсиите става въпрос за милиарди: „ Всички пенсии са към 11 милиарда 10-процентно нарастване е 1 милиарда и 100. За огромно страдание това са опциите на нашата страна “, сподели още той.

„ Икономиката се възвръща. Догодина растежът ще е към 5%. Това значи повече доходи “, безапелационен бе президентът на КНСБ.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР