Промените на климата ще намалят площите, налична за отглеждане на

...
Промените на климата ще намалят площите, налична за отглеждане на
Коментари Харесай

Климатичните промени намаляват площите за отглеждане на кафе с над 50 на сто до 2100 г.

Промените на климата ще понижат площите, налична за развъждане на кафе, с 54 на 100 до 2100 година, даже в случай че световните температури останат до равнищата на интернационално контрактуваните цели, съгласно нов отчет, представен от ДПА.

Производителите на кафе от Хондурас до Етиопия обявиха, че към този момент страдат от дестабилизация на климата и благотворителната организация " Крисчън ейд " (Christian Aid) приканва държавното управление на Англия да помогне, като анулира исторически задължения и събере пари, с цел да заплати за загубата и вредите от климата.

Благотворителната организация е пресметнала, че повишаващите се температури и непредсказуемите условия ще понижат обротваемите площи по света, подобаваща за развъждане на кафе, с 54,4 на 100, даже в случай че световните температури са лимитирани до 1,5-2 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища.

Повече от половината кафе, приготвено и изпито в Обединеното кралство, идва от Бразилия и Виетнам, две страни, изключително уязвими от изменението на климата.

Виетнам регистрира най-високата си рекордна температура предходната седмица от 44,1 градуса по Целзий, до момента в който прилежащите страни също страдаха от сходни крайности.

Повишаването на температурите, както и непостоянните превалявания, заболяванията, сушите и свлачищата, провокирани от климатичните промени, провокирани от индивида, заплашват да свият промишлеността за кафе и да лишат от средства нейните производители.

" Африканците съставляват 17 на 100 от международното население, само че ние генерираме единствено 4 на 100 от излъчванията на парникови газове, които са предизвикали климатичната рецесия. И въпреки всичко сме тези, които понасяме тежестта на въздействието на изменението на климата ", сподели Итна Текалигне, шеф на " Крисчън ейд " за Етиопия.

По думите на Дейвид Тейлър, старши политически управител на фондация " Феъртрейд " (Fairtrade Foundation), отчетът акцентира това, за което производителите на кафе предизвестяват от известно време: пагубните последствия от измененията на климата заплашват освен техния занаят, само че и бъдещето на известната им просвета.

" Земеделските общности имат сериозна роля в оправянето с климатичната рецесия и имат експертния опит да го създадат. Въпреки това прекалено много дребни производители на кафе - изключително тези без финансовата отбрана, просто не могат да си разрешат да го създадат, тъй като цената, която получават за продукцията си, е прекомерно ниска ", уточни той, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР