Промени в Закона за мерките и действията по време на

...
Промени в Закона за мерките и действията по време на
Коментари Харесай

Законови промени позволяват отлагане на съдебни дела с 30 дни

Промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние ще разрешат на ръководителите на съдилища да отсрочват каузи с 30 дни при усложняване на епидемиологичната конюнктура. Предложението е на депутатите от ГЕРБ Красимир Ципов, Пламен Нунев и Анна Александрова.

Предложението е стимулирано със задължението на правосъдните шефове да подхващат нужните ограничения за отбрана на живота и здравето на страните в делата - жители, юристи, съдии, прокурори и правосъдни чиновници. Освен отсрочване на каузи до 30 дни се регламентира приемането на известия и призовки единствено по имейл за всеки, който към този момент се е съгласил на такава връзка, и провеждането на правосъдни съвещания посредством видеоконферентна връзка.

Новите проекторазпоредби стават факт сред първото и второто четене на друга смяна в Закона за ограниченията по време на изключителното състояние - шестмесечното удължение на валидността на документите за идентичност, които изтичат до 31 януари 2021 година.

В предложенията не става дума за дебатираната през вчерашния ден с часове и подкрепена от болшинството в Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет правосъдна почивка от 15 ноември до 31 декември 2020 година, против която към този момент остро възразиха от Висшия адвокатски съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР