Проливен дъжд се изля над Скопие преди началото на поредния

...
Проливен дъжд се изля над Скопие преди началото на поредния
Коментари Харесай

Екшън в Скопие, към парламента полетяха димки и пиратки

Проливен дъжд се изля над Скопие преди началото на следващия ден от митингите против предлагането на Европейски Съюз за преговорна рамка на Република Северна Македония, все пак, при засилено полицейско наличие протестиращи се събраха пред постройката на държавното управление. С крясъци „ Оставка “, „ Никога Северна, единствено Македония “, и „ Бугар Османи “, съпровождани от полиция и с избухващи от време в точния момент  пиратки огромна група от тях минаха по моста на река Вардар и продължиха към постройката на Министерството на външните работи. От хвърлените пиратки, димки, яйца, бутилки, домати вратата на постройката на министерството е със счупено стъкло, а шествието се насочи към постройката на Народното събрание.

„ Такава Европа ли си представяте? Всички да се обединим и да блокираме системата. Никой нищо да не работи. Македония би трябвало да победи! “, прикани една от говорителките на спонтанната сцена пред постройката, а от Македонския дипломатически профсъюз приканиха министърът на външните работи Буяр Османи да подаде оставка и „ да не лъже народа “.

Към Народното събрание полетяха димки и пиратки, а младежи съумяха да съборят металните заграждения и застанаха пред полицейския кордон с щитове, който се групира пред вратата на Народното събрание и съумя да изтласка групата, подреждайки се в плътна редица пред постройката.

Към полицията полетяха камъни, изкъртени кошчета за отпадък и пътни знаци, а кордонът съумя да изтласка и раздели нападателната група на улицата пред Народното събрание, а по-късно и през улицата. Видяха се няколко ранени служители на реда, които бяха изведени от сътрудниците си отвън кордона, както и няколко задържани, осведоми Българска телеграфна агенция.

Парламентът към този момент е ограден напълно от полиция, а протестиращите към този момент са разграничени на две групи и изтласкани към парка и врата „ Македония “ против постройката на Народното събрание.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР