Пролетта сякаш още не иска да дойде. Новият месец започва

...
Пролетта сякаш още не иска да дойде. Новият месец започва
Коментари Харесай

Лошо.Какво ни готви времето през май

Пролетта като че ли още не желае да пристигна. Новият месец стартира със слънце, само че синоптиците предвиждат, че през май ни чака повече дъжд и по-ниски температури. В началото на месеца, първото захлаждане ще бъде на 2-3 май, то ще бъде в границите на 5-6 градуса, по ниски температури от естествените за месеца, предава БГНЕС.

Метеореолозите предвиждат, че нa Гергьовден ни чака най-вече облачно време с превалявания. Може да има и градушки. 

" Второто захлаждане ще бъде на 6 май, когато преваляванията ще бъдат съпроводени от мощни гръмотевични стихии и условия за градушки ", уточни метеореологът Петър Янков.

Слънчевото и топло време ще ни се усмихне чак към средата и към края на месеца, когато сензитивно ще се покачат температурите. Тогава ще се усети и същинската пролет. 

" Период на изсъхнало и топло време ще бъде в интервала от 14 до 21-22 май, това е един много дълъг интервал, и особено на 15 и 16 май се чакат високи температури някъде до 26-31 градуса, това са температури близки до междинните безспорни максимуми за месец май ", изясни Янков.

И тъй като месецът се обрисува да е извънредно студен и малко по-дъждовен от нормално, синоптиците ни поучават да не бързаме да прибираме връхните облекла.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР