Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор
Коментари Харесай

Търсят се още 6 европейски делегирани прокурори -

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет откри процедура за избор на още шестима европейски делегирани прокурори, с изключение на досегашните 9 и останалото вакантно място за десети. бе прекъсната в края на януари, откакто претендентите не получиха болшинство от колегията, а за десетото място липсваше претендент. 

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши изиска броят на българските прокурори да бъде повишен на 15, а ръководителят на държавното обвиняване Иван Гешев внесе настояването й в Прокурорската гилдия.

По днешните пояснения на Гешев състезанието се афишира след негов диалог с Кьовеши, тъй като има съществено натоварване на българските европейски делегирани прокурори. И добави, че България и Италия са изпратили най-вече каузи на Европейската прокуратура и това постанова оповестяването на нова процедура.

След първата процедура Кьовеши утвърди Светлана Шопова, Бойко Калфин, Вероника Трифонова и Димитър Беличев. При втората делегирани европейски прокурори станаха Елена Попова, Виктор Тарчев, Станислав Стойков, Анна Алексова и Ивайло Илиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР