Кораб, управляван от руската корабоплавателна група Совкомфлот, спаси екипажа на

...
Кораб, управляван от руската корабоплавателна група Совкомфлот, спаси екипажа на
Коментари Харесай

Руски кораб спаси екипажа на потъващ танкер край Йемен

Кораб, ръководен от съветската корабоплавателна група " Совкомфлот ", избави екипажа на потъващ танкер край крайбрежията на Йемен. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на държавната компания, която е под западни наказания.

Танкерът на " Совкомфлот " NS Africa е плавал югоизточно от пристанище Ништун в Южен Йемен на 23 юни, когато е дал отговор на сигнал за помощ от танкера Lavant, чийто екипаж го е изоставил и се е намирал в избавителен сал в намерено море.

" В 14:10 часа локално време екипажът на танкера NS Africa извърши интервенция за избавяне на 19 моряци, измежду които имаше жители на Индия, Мианмар, Бангладеш и Индонезия ", осведомиха от съветската компания.

" Совкомфлот " добави, че избавените моряци са слезли в египетското пристанище Суец на 29 юни, като никой от екипажа не е ранен или в неопределеност.
 Корабната промишленост желае незабавни дейности след потъването на два кораба край Йемен
Корабната промишленост желае незабавни дейности след потъването на два кораба край Йемен

Използването на безпилотни катери трансформира доста обстановката

Спооред източници от морската сигурност е м алко евентуално корабът да е бил нападнат от йеменските хуси.

Подкрепяните от Иран бунтовници за първи път нанесоха удари с дронове и ракети по комерсиалния път през ноември в символ на взаимност с палестинците в Газа. При над 70 офанзиви те са потопили два кораба, завладели са различен и са умъртвили минимум трима моряци.

Не е известно дали товарният транспортен съд Verbena, който беше атакуван от хусите по-рано през юни, към момента е плавал, откакто е бил зарязан от екипажа си.

Рисковете, подбудени от остаряващите танкери, наранени от наказания, са измежду другите рискове, пред които са изправени корабите.

По-рано тази седмица откакто Вашингтон също по-рано тази година, само че без NS Africa.

Санкциите против корабните компании подкопават сигурността в морето и основават рискове за търговията, защото стандартите на корабите са наранени, предизвести изпълнителният шеф на " Совкомфлот ".
 Европейски Съюз готви наказания за съветския корабен колос Совкомфлот
Европейски Съюз готви наказания за съветския корабен колос Совкомфлот

Този ход ще последва сходни наказателни ограничения, наложени на водещата съветска танкерна група при започване на 2024 г
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР