Целта е да се знае, че вече е в затвора,

...
Целта е да се знае, че вече е в затвора,
Коментари Харесай

Брендо ще остане в затвора пет години? Криминалист гадае защо се е предал пред репортер на Флагман

Целта е да се знае, че към този момент е в пандиза, сподели Иван Савов, откакто водещата Мария Цънцарова го пита дали инцидентно наш екип е бил „ на срещата “

Евелин Банев-Брендо евентуално ще остане в Централния затвор в София за пет години. Това предвижда юрист Димитър Марковски. 

„ Той ще стартира първо да излежава българската присъда, която е за шест години отнемане от независимост и в същото време ще се инициира процедура по приемане на непознатите присъди. Те може да бъдат приспособени въз основата на конвенции, регламентиращи процедурата “, изясни той в „ Тази заран “ по бТВ.

„ Най-голямата присъда на Брендо е за 20 години. Четена е в Италия. Когато обаче тя се приспособява съгласно нашия Наказателен кодекс, горната граница, която може да получи за „ Кокаинови крале “, е 15 години. След като се съберат присъдите, ще се реши едно общо наказване. При положително държание Евелин Банев може след пет години да има право за предварително условно освобождение “, съобщи юристът. 

„ От 2018 година в издирването на Брендо са впрегнати доста интернационалните институции и след 6 години се появяват пред вратата на централния затвор в София. Това е доста добре обмислен ход “, разяснява той.

„ Охраната на пандиза е доста сериозна. Много мъчно може да се пробие, с цел да бъде премахнат. По-добре да е в пандиза жив, в сравнение с независимост, само че мъртъв “, акцентира Марковски. 

„ За Ивелин Банев може да кажем, че е един фосил, тъй като е един от последните мохикани на тази епоха. Това е един от последните огромни играчи от времената на бурния преход в България. Той има доста дълга кариера. Замесен е във финансови далавери с тогавашната банка „ Биохим “. Занимавал се е с пране на пари “, съобщи пък криминалистът Иван Савов. 

Такива хора вършат каквото им падне първоначално и след това се трансформират в огромни играчи, добави той.

„ За да тръгне кариерата на сходен човек, някой го дърпа. Малко са случаите в историята на престъпността, когато се издигат от нищото, само че това става с принуждение и с практикуване на мощ на своята позиция на пазара “, акцентира Савов. 

Гледайте на пазарите на опиати като на елементарните по света, добави той.

„ По-интересното е за какво се предава. Според мен има нещо, което го тормози и знае, че в пандиза най-малко ще остане жив “, посочи криминалистът. 

„ Той е провел трафик на опиати с тонове. Такива хора от една страна имат връзки с производителите – картелите, които създават дрога в Латинска Америка. При тях нарушаването на дисциплината води до гибел и за убийството не се заплаща с пари, а с опиати. Дават се 50 кг кокаин и даже да сте в Антрактида, ще ви намерят “, добави той.

„ За да останат живи при трафиканската си работа такива хора нерядко се съгласяват да спомагат на приятелски нам служби – американски, които също ги употребяват като мулета, само че за техните си цели. В един миг, когато настъпиш ползите и на едните, и на другите, какво вършим? Идваш си у дома “, посочи Савов. 

Димитър Марковски пък посочи, че в колата на Банев са открити секретни документи от делото „ Кокаинови крале “, което се е водило тогава в Италия. „ Може да си визиите за какви мащаби става дума. Няма да е пресилено, в случай че кажем, че това е човек легенда с огромни връзки и финансови благоприятни условия “, добави той.

„ Не всеки върви, среща инцидентно екип на уебсайт с камера. Очевидно, че има план в сцената. Защо? Кой и на кого желае да го покаже? “, попита Мария Цънцарова, до момента в който на монитора в студиото се нижеха фрагменти от Флагман.БГ. 

„ На който би трябвало, с цел да се знае, че той към този момент е в пандиза, т.е. все едно им споделя „ не ме занимавайте повече, пандизчия съм “, съобщи криминалистът. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР