Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува Комисията по атестирането

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува Комисията по атестирането
Коментари Харесай

ВСС дава на Лозан Панов информация за обвинителните актове на Гешев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет гласоподава Комисията по атестирането и състезанията (КАК) да даде на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов информация от последната препоръка на Иван Гешев, както и за направените от него обвинителни актове.

На 3 октомври Панов изиска в писмо до основния прокурор Сотир Цацаров повече сведения за направените от претендента за основен прокурор обвинителни актове , както и по какъв начин са завършили делата по тях.

От отчета на Комисията по атестацията и състезанията стана ясно, че от 2006 година до 2014 година Гешев е написал 230 обвинителни акта, а по направени от него актове са наказани 233 души.

Този отчет, дружно с отчета на Етичната комисия бяха признати от прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо с 11 гласа. Така, съгласно признатата хронограма за избор на нов основен прокурор, Иван Гешев бе позволен до чуване, което ще се състои на 24 октомври.
 Гешев не се тормози от инспекция на работата си като прокурор
Гешев не се тормози от инспекция на работата си като прокурор

С решение на Висш съдебен съвет е призната сложна оценка от периодическото му атестиране оптималната

Процедурата по желание на нов основен прокурор започва на 15 юли и би трябвало да приключи на 24 октомври. Мандатът на сегашния основен прокурор Сотир Цацаров изтича при започване на идната година.

Иван Гешев бе номиниран с единогласие от прокурорската гилдия , макар че преди номинацията самият той няколко пъти отхвърля опцията за това. Единият път даже съобщи, че на 99.9% няма влезе в надпреварата . Като мотив тогава той уточни, че борбата за поста ще бъде доста кална и мръсна и ще бъде съпроводена с пазаруването на магистрати. Иван Гешев остана и единствен претендент за поста основен прокурор, откакто правосъдният министър Данаил Кирилов отхвърли да издигне различен претендент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР