Прокурорът в Софийската градска прокуратура и бивш зам.-министър на правосъдието

...
Прокурорът в Софийската градска прокуратура и бивш зам.-министър на правосъдието
Коментари Харесай

Прокурор напусна съдебната система заради избора на Иван Гешев

Прокурорът в Софийската градска прокуратура и някогашен зам.-министър на правораздаването в служебния кабинет на Георги Бизнашки, а по-късно в държавното управление на Бойко Борисов като заместител на Христо Иванов - Андрей Янкулов, разгласи в обществената мрежа фейсбук, че напуща правосъдната власт, написа offnews.
„ Със смесени усеща на горест и облекчение през днешния ден подадох оставката си като прокурор. Решението беше мъчно, само че добре премислено и никога – прочувствено “, написа Янкулов, който е обвинител в Софийската градска прокуратура.
„ Напускам работа, която харесвах. В продължение на значително години в Софийска районна и Софийска градска прокуратура имах шанса да работя дружно с хора, от които научих доста и с които би се гордяла всяка една европейска прокуратура. За страдание на всички ни обаче, не те дават образа на институцията “, написа още Янкулов.
И добавя, че пътят, по който е водена прокуратурата, не усеща като собствен.
На финала на поста се споделя още: „ За близо 13 година като публичен чиновник съм допускал не една и две неточности. С чисто сърце в днешния ден на равносметка обаче мога да кажа, че всички решения в работата си съм вземал, повлиян само от обстоятелствата по случая, закона и разбирането си за положително и заслужено. Успех на всички сътрудници! Повече от всичко се надявам да опровергаете моя скептицизъм за развиването на прокуратурата, като поръчител за върховенството на правото в България “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР