Прокурорът от Софийската градска прокуратура Стефан Христов вече няма да

...
Прокурорът от Софийската градска прокуратура Стефан Христов вече няма да
Коментари Харесай

Прокуратурата иззе всички дела от прокурора по Барселонагейт и още един обвинител

Прокурорът от Софийската градска прокуратура Стефан Христов към този момент няма да работи по така наречен дело " Барселонагейт ", по което е проверяван някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов . От него, както и от сътрудника му Иван Първанов са конфискувани всички следени от тях досъдебни производства, заяви пресцентърът на прокуратурата.

Причината са формираните против двамата поради забавени каузи. Те са уличени в това, че са позволили закъснение на общо шест следствия.

Новината за дисциплинарните производства идва след началото на за закононарушения, осъществени от магистрати, депутати и членове на Министерския съвет, предоставена от изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов .

Проверката откри " неритмичност " по следствието “Барселонагейт ”, както и по още шест каузи, измежду които дело за шпионаж против върховен боен и магистрат.

Отвеждането на Христов и Първанов от делата, по които работят, е станало с постановления на петима апелативни прокурори от София. Прокуратурата заяви още, че на градския прокурор на София Илиана Кирилова е указано да бъдат избрани нови екипи от прокурори, които да поемат делата на двамата.

Изборът би трябвало да бъде изработен на инцидентен принцип.

“Барселонагейт ” е следствието за възможна скица за пране на пари през, по която испанските управляващи подозират връзка с Борисов. То се бави към този момент 3 години.

По следствието се е работило тази година, т.е. след началото на опълчването сред тогавашния основен прокурор Иван Гешев и някогашния министър председател Бойко Борисов, показва отчетът.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР