Прокурор Росица Ангелова от Районна прокуратура-Кърджали изнесе вчера открит урок

...
Прокурор Росица Ангелова от Районна прокуратура-Кърджали изнесе вчера открит урок
Коментари Харесай

Прокурор от РП – Кърджали изнесе открит урок за опасностите от употребата на наркотични вещества пред ученици от 11-и клас в СУ „Йордан Йовков“ в града

Прокурор Росица Ангелова от Районна прокуратура-Кърджали изнесе през вчерашния ден открит урок пред възпитаници от 11-и клас в СУ „ Йордан Йовков “ за заплахите от използването на наркотични субстанции и закононарушенията, свързани с тях. Лекцията се организира по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.

Прокурор Ангелова изясни в какво се показват съставите на закононарушенията, свързани с наркотичните субстанции – производството, преработката, придобиването или държането, разпространяването, засяването или развъждането на растения от опиев мак и кокаинов шубрак или растения от рода на конопа, както и за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на такива субстанции, а също и наказванията, планувани от закона. Тя описа и за рисковете от използването на наркотични субстанции и по какъв начин това би повлияло на живота и здравето.

Във втората част на лекцията прокурор Ангелова срещна в резюме учениците с правата им при подписване на трудов контракт и постъпване на работа, както и за метода на отбрана при нарушаване от безсъвестен шеф или непозволено уволняване.

Образователна стратегия на Висш съдебен съвет „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ за втора образователна година се организира взаимно сред Окръжен съд- Кърджали, Окръжна прокуратура-Кърджали, Районна прокуратура-Кърджали и Средно учебно заведение „ Йордан Йовков “-Кърджали.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР