Прокуратурата задържа за 72 часа на шофьора на тира, участвал

...
Прокуратурата задържа за 72 часа на шофьора на тира, участвал
Коментари Харесай

Обвинение на шофьора за ада край Лесово

Прокуратурата задържа за 72 часа на водача на тира, взел участие в смъртоносната злополука с пътнически микробус край Лесово, при която починаха трима, а 11 пострадаха. На мъжа е повдигнато обвиняване за злополуката.

Днес прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на лидера на  тежкотоварния камион с украинска регистрация на 72 часа. На 51-годишния молдовски гражданин Бекиян Октавиян е с повдигнато обвиняване за предизвикателство на пътно-транспортно произшествие, вследствие на което са умряли повече от едно лица.

„ Доказателствата, които са събрани все още, изрично сочат, че товарният автомобил, който съставлява пътен състав от ремарке и влекач, на процедура е бил паркиран на пътното платно.

Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място ”, изясни наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.

Вероятно заспиване на лидера е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко товарни автомобила. Според закона за осъщественото закононарушение се планува от 5 до 20 години отнемане от независимост.

Във вторник прокуратурата ще изиска от съда непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР