Прокуратурата възложи на Антикорупционната комисия да провери сигнал за имоти,

...
Прокуратурата възложи на Антикорупционната комисия да провери сигнал за имоти,
Коментари Харесай

Прокуратурата разпореди проверка на три имота, купени от СКАТ и Валери Симеонов

Прокуратурата разпореди на Антикорупционната комисия да ревизира сигнал за парцели, купени на занижени цени от " СКАТ " ООД, чийто притежател и шеф е депутатът и водач на Национален фронт за избавление на България (НФСБ) Валери Симеонов.

Сигналът е постъпил при основния прокурор през днешния ден и в него са разказани три покупко-продажби за купени парцели на нереално ниски цени, оповестяват от прокуратурата, само че не показват кой е подателят на сигнала.

Първият случай е от 2004 година " СКАТ " ООД получава право на градеж на апартамент с повърхност 80 кв.м. в " Слънчев бряг " за сумата от 900 лв., при данъчна оценка 856.60 лева

През 2005 година сдружението купува офис в " Слънчев бряг " с повърхност 31.35 кв. м. за сумата от 6 901.10 лева при данъчна оценка 6 901.10 лева

Третият случай е от 2008 година Купен е парцел частна общинска благосъстоятелност с повърхност 875 кв.м за сумата от 850 815 лева по решение на Общински съвет – Бургас, чийто ръководител по това време е Валери Симеонов, ръководител на комисията за общинска благосъстоятелност е бил Валери Касабов – сегашен депутат от НФСБ. Юрисконсулт е бил актуалният депутат Християн Митев. За този парцел се твърди в сигнала, че не се употребява по предопределение за потребностите на малкия екран, а е издигнат жилищен блок.

В сигнала са изложени и изказвания, че през 2008 година " СКАТ " ООД, ръководено от Валери Симеонов е купило " База за отдих Пресока " в Златоград, която сега е хотел " Панорама ". Твърди се и че са построени противозаконни постройки – басейн и ресторант, което е доказано от влезнало в действие решение на Върховния административен съд от 2013 година, както и че са издигнати без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

Върховната касационна прокуратура е упълномощила на Антокорупционната комисия да извърши инспекция на изказванията в сигнала. Проверката ще се прави от комисията, защото сега Валери Симеонов е народен представител и водач на НФСБ, а през 2008 година - ръководител на Общински съвет в Бургас.

В рамките на инспекцията ще се ревизират и данните за осъществени закононарушения от актуалните народни представители Касабов и Митев в качеството им на длъжностни лица в община Бургас през 2008 година

Предметът на инспекцията ще обхване и изказванията за това, че не са съборени противозаконните постройки в региона на Златоград и дали те имат ли връзка със Симеонов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (144)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР