Прокуратурата в италианската столица започна разследване за отправяне на тежка

...
Прокуратурата в италианската столица започна разследване за отправяне на тежка
Коментари Харесай

Под мост в Рим беше намерено обесено чучело на Грета Тунберг

Прокуратурата в италианската столица стартира следствие за отправяне на тежка опасност, откакто плашило на климатичната активистка Грета Тунберг беше намерено обесено под римски мост, съобщи Франс прес, като се базира на италиански медии.

На фотография, публикувана в обществените мрежи, се вижда плашило с две плитки като тези на 16-годишната шведка и закачена на парапета на моста табелка с надпис на британски език: "Грета е твоят господ ".

Снимката провокира незабавна реакция от страна на политиците. Кметицата на Рим Вирджиния Раджи от антисистемното Движение "Пет звезди " изрази в Туитър от името на града взаимност със фамилията на момичето, а лидерът на ръководещата Демократическа партия Никола Дзингарети осъди "зловещото принуждение " - израз на неспособността на причинителите "да почитат хрумвания, които не споделят ".

Преди година Грета Тунберг стана основател на ученическото придвижване "Петъци за бъдещето " в отбрана на климата. На 27 септември тя приветства огромната готовност на почитателите на идеята в Италия. Според уредниците на "Петъци за бъдещето Италия " на апела им в цялата страна тогава са откликнали общо един милион младежи.

#Rome HORRIBLE!#GretaThunberg https://t.co/vRryBHIoll
— Devil In Disguise (@DisguiseDevilin) October 7, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР