Прокуратурата свали обвиненията на Явор Бахаров за притежание на наркотици.

...
Прокуратурата свали обвиненията на Явор Бахаров за притежание на наркотици.
Коментари Харесай

Разследването е прекратено: Свалиха обвиненията срещу Бахаров за притежание на дрога

Прокуратурата смъкна обвиняванията на Явор Бахаров за владеене на опиати . Това сподели пред юрист Любомир Таков , който пази артиста при проблемите му с правораздаването.

От Софийската районна прокуратура потвърдиха новината. Разследването е прекъснато , тъй като количеството дрога, открито у Бахаров, е едвам 0,3 г, само че примесено с тютюн. Актьорът е съдействал на полицията. Когато униформените го попитали дали има неразрешени вещества у себе си, той самичък я предал. Така казусът попада в рубрика “маловажност ”, обвиняванията са свалени и досъдебното произвеждане е прекъснато.

Припомняме, че той беше осъден условно , тъй като го заловиха да кара след приложимост на кокаин в Банско , а преди години е осъждан за безчинство.

Известният артист беше арестуван от полицията на 4 декември и отведен в районното ръководство.
 БГНЕС
В 16:30 часа до един от входовете на НДК, до момента в който излиза от подготовка, той е тестван от униформените. Тогава непринудено дава угарка от цигара. Според постановлението за привличане като обвинен веществото е коноп . Срещу обвиняването юрист Таков написа тъжба , с което го оспорва . Според него не е направена експертиза дали дейното вещество в дребното количество трева е под, или над 0,2%, което към този момент е неразрешено от закона. Защитникът е безапелационен, че обвиняванията на клиента му са повдигнати , тъй като е прочут , а проверяващите органи би трябвало да концентрират напъните си за откриване на рискови закононарушения. Скоро след жалбата на Таков от прокуратурата приключват следствието. 

Още откакто беше освободен от районното на 5 декември, Явор Бахаров разгласи , че “става въпрос за 0,25 г от съответното вещество в джоба ”, а юристите му - че в 100% от случаите като този следствието се приключва като незначителен случай.

“Миналото ми действие беше напълно съществено ” , коментира тогава известният артист. А то беше за шофиране след приложимост на алкохол и два типа опиати . През февруари 2020 година Бахаров е спрян от полицията в Банско, тъй като колата му криволичела необичайно по пътя. След тест се оказало, че е с 1,43 промила алкохол в кръвта и е употребявал марихуана и кокаин .

На първа инстанция съдът в Банско го осъди на затвор, само че Окръжният съд в Благоевград анулира присъдата и го наказа условно. Това беше първият път, когато Таков го избави от ефикасна присъда, макар че е хванат да кара след предходни осъждания. За които се оказа, че Бахаров е оправдан и се води с чисто правосъдно досие.

През 2016 година още веднъж е хванат да кара пийнал край Созопол и е наказан условно, само че изпитателният период е изминал, преди да бъде спрян в Банско. През 2019 година пък е осъден с пробация поради безчинство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР