Прокуратурата се самосезира заради случая с починала от коронавирус жена

...
Прокуратурата се самосезира заради случая с починала от коронавирус жена
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира заради случая с починалата жена от COVID-19 в Пловдив

Прокуратурата се самосезира поради случая с умряла от ковид жена в Пловдив, заяви. Тя издъхна в шестия месец от бременността си след затруднение от заболяването.

29-годишната Джуня Вълков живеела в Пловдив със брачна половинка си. От 8 години опитвали да имат деца и преди шест месеца забременяла с близнаци. На 10 септември получила първите недоволства, а 5 дни по-късно е призната в болница с Коронавирус и се наложило да бъде интубирана.

„ Бебетата починаха на осмия-деветия ден след интубиране, трябваше да бъдат извадени, по-късно получава сепсис, полиорганна непълнота и просто тя си умря ”, изясни брачният партньор й Йордан Вълков.

Близките упрекват за случилото се здравната система, назначеното лекуване по телефона и отхвърлен обзор.

„ За мен персонално казусът е в системата, тъй като 90% от персоналните лекари ги е боязън от Коронавирус и цялото лечение е със известия и по телефон ”, счита Вълков.
Жената не е имала съпътстващи болести. Според персоналния й доктор, тя е потърсила здравна помощ с огромно забавяне.

„ Коронавирус е тежко заболяване. Наистина непредвидимо. И умират хора, от време на време млади, никой не е предпазен и не се знае по какъв начин ще се развие. Каквото могат сътрудниците и аз сме създали, само че се случват тези неща. За страдание изключително уязвими са такива хора ”, разяснява доктор Ваня Добрева.

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за аргументите за гибелта. Близките обаче няма да съдят лекарите.

„ В съда няма да диря правата си, тъй като няма по какъв начин да ми бъде върнато фамилията, което изгубих. Ако беше някой ни споделил да идем на Спешно, нещата можеше да бъдат доста по-различни ”, декларира Вълков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР