Прокуратурата разследва 15 сигнала за фалшиви ваксинационни сертификати, които са

...
Прокуратурата разследва 15 сигнала за фалшиви ваксинационни сертификати, които са
Коментари Харесай

Прокуратурата погва фалшивите ковид сертификати

Прокуратурата проверява 15 сигнала за подправени имунизационни документи, които са били подадени както от здравните управляващи, по този начин и от обособени жители, разкри представителят на обвинител номер 1 Иван Гешев Сийка Милева. 

Образувани са 14 прокурорски преписки, по които съответните наблюдаващи прокурори са упълномощили осъществяването на инспекции от страна на органите на Министерство на вътрешните работи. Образувано е и 1 досъдебно произвеждане. Работата по случаите продължава. При определяне на задоволително данни за осъществено закононарушение, прокуратурата ще бъде безконпромисна в търсенето на наказателна отговорност от причинителите, разгласи Милева пред " 24 часа ".

Част от сигналите са подадени от жители до Министерството на здравеопазването и до районни здравни инспекции в страната, а оттова са препратени до комптентните прокуратури. Има сигнал, получен и от електронна медия. Сигналите за съществуването на подозрения за сложени фиктивни ваксини са от седем области, като най-вече са в столицата. По-голямата част са постъпили през миналия месец септември.

От значително значение в разкриването и недопускането на този тип закононарушение, засягащ директно живота и здравето на хората, е използването на сложни дейности от страна на ангажираните институциите. Разчитаме, че здравни управляващи ще засилят контрола и там, където открият данни за вероятно осъществени закононарушения, ще не престават да алармират комптентните органи, с които с общи старания и взаимоотношение да противодействаме на този нов тип незаконна активност, появила се в подтекста на епидемията от коронавирус.

Използвам случая да призовем българските жители да не търсят метод за заобикаляне на открития ред, тъй като по този метод слагат под риск живота и здравето, както на себе си, по този начин и на своите близки. Това, с изключение на, че съставлява състав на закононарушение, може да има и съществени последици за самите тях. Като общество би трябвало да проявим взаимност и отговорност, сподели представителят на Гешев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР