Прокуратурата привлече като обвиняеми двама турски граждани за недекларирана валута

...
Прокуратурата привлече като обвиняеми двама турски граждани за недекларирана валута
Коментари Харесай

Двама турски граждани с обвинения за незаконен пренос на валута за над 950 хиляди лева


Прокуратурата притегли като обвинени двама турски жители за недекларирана валута в общ размер от 950 058 лв., открита в рейс и товарен автомобил на граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Първият случай е на 16 декември, към 23:45 часа, когато на пункта за излизане от България в посока към Турция е дошъл рейс с турска регистрация, ръководен от Х. Й. на 41 година Той е пътувал от Румъния за Турция през България.

При осъществена инспекция на спалното помещение на рейса, във фабрична празнина, и при персонален обзор на Х. Й. митническите чиновници са разкрили недекларирани парични средства - 20 хиляди евро, 148 420 английски паунда и 8240 шотландски паунда с българска равноценност към 390 360 лв..

На идващия ден, към 10:00 часа, за излизане от България в посока към Турция е дошъл товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от И. Б. на 66 година Той е пътувал от Норвегия за Турция през България. При осъществена инспекция на товарното ремарке, в две от гредите, укрепващи товара, митничарите са разкрили недекларирани три млн. норвежки крони с българска равноценност към 559 698 лв..

Обвиняемите са арестувани за период до 72 часа. Действията по следствието по двете бързи производства не престават под надзора на прокуратурата и ще приключат в законния период.

С тези два нови случая откритата при инспекции на " Капитан Андреево " от началото на годината нелегално пренасяна валута към този момент е за близо 24,5 милиона лв.. Най-често обект на трафик са евро и английски лири. Наказателният кодекс планува до пет години затвор или санкция в размер на една пета от предмета на закононарушението, в случай че то бъде потвърдено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР