Прокуратурата предяви във вторник новото обвинение за вещно укривателство на

...
Прокуратурата предяви във вторник новото обвинение за вещно укривателство на
Коментари Харесай

Пепи Еврото не познавам. Прокуратурата предяви новото обвинение на Любена Павлова

Прокуратурата предяви във вторник новото обвиняване за вещно укривателство на Любена Павлова , някогашна брачна половинка на ексследователя Петьо Петров-Еврото .

Двамата са съществени участници в следствието на Антикорупционния фонд (АКФ), което през 2020 година разкри по какъв начин асансьорният производител Илия Златанов е станал жертва на скица за изземване на част от бизнеса му.

При появяването си в прокуратурата във вторник Павлова беше запитана дали има визия дали някогашният ѝ брачен партньор е жив. Той е разгласен за търсене, а неотдавна се появиха медийни спекулации, че е бил открит мъртъв в Дубай, които към този момент не са доказани.

" Тоя не го познавам... Пепи Еврото не познавам ", отвърна Павлова, откакто публицистите използваха необятно известния прякор на някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров.

На 15 август прокуратурата заяви, че са на Павлова, Петров и прокурора Дилян Деянов от закритата Специализирана прокуратура, който е работил по едно от делата, свързани с " Осемте джуджета ".

Павлова и Петров бяха привлечени под отговорност за това, че нелегално са придобили златни монети, конфискувани от Златанов, за които са знаели, че са обект на закононарушение, а магистратът – за длъжностно закононарушение.

Междувременно следва Висш съдебен съвет да прегледа искане на краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов Деянов да бъде.

Преди две седмици Павлова не се яви за предявяване на обвиняването ѝ, само че във вторник пристигна с юриста си в Софийската градска прокуратура. Тя отхвърли да приказва пред медиите, като помоли да не се бутат в нея, тъй като е бременна. Каза единствено, че обвиняването е " за цялостни нелепости, които не са се случили ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР