Прокуратурата прави изводи за изхода от производство, на което току-що

...
Прокуратурата прави изводи за изхода от производство, на което току-що
Коментари Харесай

Рашков: Прокуратурата прави изводи за изхода от производство, на което току-що е поставено началото


Прокуратурата прави заключения за изхода от произвеждане, на което преди малко е сложено началото. Производство, по което не е имало време да се съберат доказателства, тъй като е провеждана инспекция, която има за цел да се съберат вероятно задоволително данни, с цел да може да се реши да се образува или да не се образува досъдебно произвеждане.

Това съобщи на ексклузивен брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

„ По тази инспекция са събрани сведения, в това число и от намиращия се в Дубай Васил Божков, саморъчно подписани от него. Никой не твърди, че тези сведения имат процесуалното качество на показания на очевидец, тъй като действието не е осъществено по реда в Наказателно-процесуален кодекс. Това може да стане единствено откакто се образува досъдебното произвеждане. Вчера е стартирано такова “, добави той.

Според Рашков вместо прокуратурата да съобщи пред цялото общество, че тя ще предприеме това деяние, тя се е постарала да разгласи на всички, Министерство на вътрешните работи не е направило нищо.

„ На конференцията на прокуратурата чух откровени неистини. Нямало план на разпореждане, на искане за обвиняване за тримата арестувани през вчерашния ден. Ето ги плановете. Те се съдържат в самите преписки, които са предадени на прокуратурата преди обяд и тя съобщи, че такива претенции няма. Защо го прави това? “, съобщи Рашков.

Той добави, че още преди няколко години Божков е разгласил обстоятелства, които в този момент са били предмет на тази инспекция от няколко месеца.

" Прокуратурата по тези обстоятелства не се самосезира да стартира най-малко инспекция, в случай че ли не да образува и досъдебно произвеждане. Това е пълномощие, което тя има – не както полицейските органи, които имат единствено една опция – да образуват в догадка на необходимост. Тъй като Министерство на вътрешните работи към този момент дълго време няма никакво съображение да има доверие на българската прокуратура, всекидневно търси благоприятни условия за слагане началото на наказателния развой в хипотези на необходимост, защото изпратени стотици материали, които събират службите на Министерство на вътрешните работи в прокуратурата потъват в нея, без да известно каква е тяхната орис “, описа още вътрешният министър.

Той даде образецът за изпратени от Министерство на вътрешните работи през октомври голям размер материали за Автомагистрала „ Хемус “, като по думите му до през днешния ден от прокуратурата няма реакция за тях.

" Взаимодействието сред полицейските органи и европейските делегирани прокурори е на извънредно високо равнище ", съобщи още Рашков.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР