Прокуратурата повдигна обвинение на 39-годишната мнима инкасаторка, за която полицията

...
Прокуратурата повдигна обвинение на 39-годишната мнима инкасаторка, за която полицията
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мнимата инкасаторка, обирала възрастни хора, докато била под домашен арест

Прокуратурата повдигна обвиняване на 39-годишната мнима инкасаторка, за която полицията разкри, че обирала възрастни хора, съобщи.

Тя беше арестувана на 2 октомври за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за най-тежката мярка - задържане под стража.

От полицията през днешния ден разкриха елементи по какъв начин е работила мнимата инкасаторка.  Тя е влизала в домовете на хората под претекст, че ще регистрира топломери и водомери.

" Тази дама прихваща навън на улицата възрастни хора, най-вече дами, към 80-годишни. Пред тях тя споделя, че е служителка на Топлофикация или на ВиК и би трябвало да регистрира водомери и топломери. Докато ги заблуждава, съумява да открадне парични суми и скъпи движимости, и напуща ", сподели комисар Румен Костадинов, шеф на 6-о РПУ.

Полицейският шеф още веднъж прикани фамилиите, децата и внуците на по-възрастните хора регулярно да им напомнят за вероятни измами. Когато човек идва и се показва за инкасатор, да звъннат на по-младите, предложи той.

От думите му стана ясно, че следствието почнало на 24 септември по сигнал на стара дама, потърсила помощ в полицейския сектор в столичния квартал " Бъкстон ". След посещаване на мнимата инкасаторка, дамата открила, че от вкъщи ѝ е осъществена кражба на пари.

Тя разказала, че непознатата се показала за чиновник на Топлофикация и под претекст, че би трябвало да регистрира данни от инсталираните устройства, влезнала в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома открила, че липсва огромна сума.

39-годишната жена е от Перник. При претърсванията в населявана от нея хотелска стая са открити много откраднати движимости, измежду тях часовници, златни украшения и банкови карти.

От прокуратурата оповестиха, че е повдигнато обвиняване на мнимата инкасаторка. От там оповестиха, че кражбата е осъществена, до момента в който 39-годишната жена е била оповестена за общодържавно търсене по друго досъдебно произвеждане. Обвиняемата е направила кражбата, до момента в който е била търсена, защото е нарушила мярка " домакински арест ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР