Прокуратурата показва изключителна пасивност по отношение на разследването за евентуални

...
Прокуратурата показва изключителна пасивност по отношение на разследването за евентуални
Коментари Харесай

Нинова подкани Гешев да огледа далаверите с оградата на границата

Прокуратурата демонстрира изключителна бездейност във връзка с следствието за възможни злоупотреби при строителството на оградата по българо-турската граница, предизвикано от сигнал на Българска социалистическа партия , датиращ още от 2017 година.

Това сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание след чуването на вътрешния министър Иван Демерджиев във връзка случая с убития български граничар ръководителят на социалистите Корнелия Нинова .
 Демерджиев: Границата не е добре обезпечена, оградата се къса всеки ден
Демерджиев: Границата не е добре обезпечена, оградата се къса всеки ден

Ако родителите на убития служител на реда желали оставката, той щял да я даде

" Още през 2017 година подадохме сигнал до основния прокурор, тогава господин Цацаров, и до ръководителят на ДАНС, тогава Димитър Георгиев. Тогава направихме чуване на министъра на Министерство на вътрешните работи, тогава Пламен Узунов (по време на служебния кабинет на Огнян Герджиков - бел. ред.). По време на това чуване стана ясно, че е извършена поръчка за създаване на оборудване вид А, т.е. двуредова ограда. Но по неразбираеми аргументи и инструкции се трансформират тези оказания и се построява едноредова ограда ", влезе в последователност аленият водач.

Нинова посочи и че за оградата е платена " голяма сума ", само че в същото време механически средства като датчици и камери, съгласно тогавашния министър, нямало задоволително. Казусът продължава и във времето - от Българска социалистическа партия попитали прокуратурата какво се случва с следствието през 2020 година, а отговорът бил, че то " се движило ". " 2017 година, 2022 година. 5 години нищо ", възмути се тя, призовавайки Гешев да се задейства по проблема.
 И Българска социалистическа партия желае оставката на Демерджиев
И Българска социалистическа партия желае оставката на Демерджиев

При два съществени случая, приключили със гибел

От Българска социалистическа партия ще упорстват за " драконовски " закон против трафикантите на мигранти и помагачите им . Социалистите ще предложат и увеличение на парите за Министерство на вътрешните работи сред първо и второ четене на бюджета.

Нинова разяснява и настоящите политически тематики, като упрекна Бойко Борисов в популистко говорене и дебело акцентира: " При първи мандат да кажат ГЕРБ какво ще вършат. Без нас. При втория мандат на Политическа партия ще се отзовем. За третия мандат има думата президентът. Тогава ще решаваме. "
 Бойко Борисов: Кабинет без политически лица – назначаваме 20 министри Х
Бойко Борисов: Кабинет без политически лица – назначаваме 20 министри Х

Той благодари за търпението, само че изиска Радев да свикне, че ГЕРБ са победители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР