Прокуратурата поиска от СГС постоянен арест за Васил Божков, съобщава

...
Прокуратурата поиска от СГС постоянен арест за Васил Божков, съобщава
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска постоянен арест за Черепа, повдигна му 20 обвинения

Прокуратурата изиска от Софийски градски съд непрекъснат арест за Васил Божков, оповестява Българска телеграфна агенция. Искането и доказателствата ще бъдат импортирани съда. Държавното обвиняване желае арест за Божков единствено по едно от делата против него. То е обвързвано с хазартния му бизнес. По това следствие Божков има обвиняване, че е управлявал проведена незаконна група. Според прокуратурата тя работила от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения.

По следствието има и секретни доказателства.

Рекордните 20 обвинявания е получил през вчерашния ден обвинения. Едното е за укритите такси от хазартните игри, които предприемачът е провел, а другото следствие е по този начин нареченото престъпно – то е за поръчителството на убийствата на Манол Велев и хазартен предприемач от Благоевград, както и за поръчителството на атентата против Алексей Петров от 2015 година.

Прокуратурата е прекратила делото за опит за държавен прелом – закононарушение против републиката, написа в. „ Сега “ като се базира на Георги Гатев, един от юристите на Божков. Постановлението е от 1 юни 2023 година, т.е. отпреди близо 3 месеца. На Божков е връчена призовка и да се яви като очевидец по следствието, че е бил изнудван от някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансово министър Владислав Горанов и медийната съветничка на водача на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Защитата на Божков е поискала да бъде импортирана мярка за неотклонение и по двете следствия против предприемача. „ Твърде допустимо е да внесат единствено по едното. Предполагам, че това, което е по хазарта ще внесат искане за мярка. Другото може би ще изчака на трупчета “, сподели пред Българска национална телевизия още юристът на Божков.

Така прокуратурата може да си обезпечи по-дългото му задържане. След като изтече оптималния осем месечен период за престой „ под стража “ по едното дело, тогава да внесе ново искане за задържане по второто.

 

 

 

 

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР