Прокуратурата поиска от съда да наложи доживотен затвор за Орлин

...
Прокуратурата поиска от съда да наложи доживотен затвор за Орлин
Коментари Харесай

За убийството на откритата в куфар Евгения: Прокуратурата иска доживотен затвор за Орлин Владимиров

Прокуратурата изиска от съда да наложи пожизнен затвор за Орлин Владимиров, упрекнат за убийството на брачната половинка си Евгения Чорбанова.
Прокурор Иван Кучиев уточни в пледоарията си, че от доказателствата по делото безспорно е открито, че Орлин е причинител на убийството. Той означи, че съседи са чули няколко писъка и чупене на предмети в деня, в който се счита, че дамата е била убита.
Прокурорът добави, че съгласно направените експертизи Евгения е била удушена и е разбирала какво се случва, като гибелта ѝ е настъпила по изключително непосилен метод, което се разграничава от обясненията на подсъдимия. По думите на Кучиев претекстът за убийството е ревнивост и следствията от възможен бракоразвод с жертвата, защото Орлин е открил, че тя има връзка с различен мъж.
Тялото на Евгения беше намерено през 2021 година в куфар във водоем. Според обвиняването закононарушението е осъществено по изключително непосилен метод. Подсъдим по случая е и бащата на мъжа. На предходното съвещание по делото Орлин даде за първи път пояснения пред съда. Мъжът описа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е блъснала, след това е спряла да диша. 
Адвокат Иво Найденов, който съставлява фамилията на Евгения, изиска в пледоарията си пожизнен затвор без подмяна за Орлин и за татко му Пламен, който е обвиняем за помагачество.
Преди съвещанието близки и другари на Евгения се събраха пред постройката на Съдебната палата, с цел да изискат най-тежкото наказване за подсъдимите. Те носеха плакати, на които написа: " Доживотен затвор без право на подмяна за убийците на Евгения " и " Не желаеме убийци измежду нас ". Те издигнаха фотоси с лика на Евгения в правосъдната зала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР