Прокуратурата официално обвини двама мъже за инцидента при Румънското посолство,

...
Прокуратурата официално обвини двама мъже за инцидента при Румънското посолство,
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини двама за инцидента при Румънското посолство

Прокуратурата публично упрекна двама мъже за случая при Румънското посолство, при който автомобил се опита да мине през протестиращи, след което колата беше изпочупена. Става ясно, че Софийска районна прокуратура е привлякка към към наказателна отговорност 25-годишният Г.Г., на 25 години и С.А., на 32 години. Първият е упрекнат за разваляне на непознато имущество и за безчинство, а вторият единствено за безчинство.

В формалното се показва, че Г.Г. е упрекнат в това, че на 17.08.2020 година, в гр. София, на кръстовището на бул. „ Михай Еминеску “ и бул. „ Шипченски проход “, към 21.30 ч. незаконно е развалил непозната движима движимост - лек автомобил, благосъстоятелност на Е.М.. Той направил това " като счупил посредством удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила, скачайки развалил предния похлупак на автомобила ". На Г.Г. е повдигнато обвиняване и за безчинство, отличаващо се с изключителна смелост. Той  " попречил на Е. М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния похлупак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към Е.М., тъй като не е изразила единодушие с дейностите на протестиращите, като дейностите направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила ".

На С.А. път е било повдигнато обвиняване за това, че на 17.08.2020 година в гр. София, на горепосоченото кръстовище, към 21.30 ч. е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, с цел да попречи на Е.М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила. И за него е посочено, че действията си е направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила

Г.Г. и С.А. са неосъждани.Спрямо С.А. е взета мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “ в размер на 500 лв.. Г.Г. е арестуван за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на него, прибавят от прокуратурата.

В същото време стана ясно, че юрист Полина Велчева е поела отбраната на единия от задържаните – Георги Георгиев. „ Снощи му бяха повдигнати две обвинения – едното за безчинство, другото за увреждане на МПС. В момента той е арестуван за 72 часа. Прокуратурата ще насочи искане за непрекъснатото му задържане, а мярката за неотклонение ще се гледа през днешния ден или на следващия ден “, съобщи юристът в предаването „ Тази заран “ по Би Ти Ви. „ Георги Георгиев е роден през 1994 г. и работи като готвач. Той е бил част от митинга, който е стигнал до „ Ситняково “, пред румънското посолство, по негови думи, протестиращите са блокирали и другия булевард –„ Гео Милев “. От там е спрян достъпът на колите, но един е съумял да мине блокадата. На втората обсада хората са помолили водача да обърне както са създали другите “, разказа юрист Полина Велчева. Тя изясни, че Георги Георгиев не е знаел, че в колата има две деца, видял е единствено, че тя минава през едно колело. „ Шофьорът се ускорява се против хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е огромна блъсканица, имало е и деца “, посочи още юристът. По думите на Георги, той е извикан от полицейските чиновници да му бъде осъществена информация, след това са му споделили че е арестуван и е откаран в Първо районно, каза още Полина Велчева.

Жената, която шофираше автомобила, опитал да мина през протестната обсада кръстовището на бул. " Ситняково " пък се приема Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи за " Сега ". Поради тази причина не ѝ е взета проба за алкохол и опиати, защото няма правно съображение за това. Действията на дамата провокираха експанзия срямо нея и фамилията ѝ, в резултат на което беше изпочупен автомобилът ѝ, до момента в който на задните седалки пътуваха две дребни деца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР