Прокуратурата обвини 11 човека след акцията в НАП вчера, каза

...
Прокуратурата обвини 11 човека след акцията в НАП вчера, каза
Коментари Харесай

Данъчните, обвинени в корупция, взимали между 500 и 5000 лв. подкупи

Прокуратурата упрекна 11 индивида след акцията в Национална агенция за приходите през вчерашния ден, сподели ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Данъчните вземали подкупи. Това е първата и най-голяма група от данъчни чиновници, разкрита от спецпрокуратурата и ГДБОП.

Гешев изясни, че с изключение на за подкупи, част от данъчните ще бъдат упрекнати и за пране на пари. От инспектори до началници на браншове са задържаните. Данъчните вземали сред 500 и 5000 лв. според от бизнеса на търговеца и метода, по който изглеждал обектът, оповестява bTV.

Заместникът на Гешев - Димитър Петров, изясни, че за част от данъчните прокуратурата ще желае непрекъснати арести. В домовете на задържаните са открити към 300 000 лв. и скъпи бижута. Ръководителите на екипи в Национална агенция за приходите като се изключи че давали разпоредби по какъв начин да бъдат проверявани търговци, даже вземали движимости от обекти, които не можели да си платят желаните пари. Така задоволявали битовите си потребности.

На проверяващите съдействали редица изнудвани за пари. Гешев подсигурява, че прокуратурата няма да допусне тези очевидци да бъдат " натискани ".

Служителите на Национална агенция за приходите са издавали информация от Контрабандния център на заинтригувани лица. Това сподели шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че в прокуратурата е постъпил неизвестен сигнал за депутата Димитър Гамишев. В него пишело всичко за историята на компаниите на Гамишев. Арнаудова напомни, че след изявления в медиите прокуратурата се е активизирала и във връзка с вероятно данъчно закононарушение.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР