Прокуратурата обмисля възможността служители от Главна дирекция Борба с организираната

...
Прокуратурата обмисля възможността служители от Главна дирекция Борба с организираната
Коментари Харесай

Прокуратурата обмисля да подложи антимафиотите на детектор на лъжата за „Хемус“

Прокуратурата обмисля опцията чиновници от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " /ГДБОП/ да бъдат подложени на детектор на лъжата. Това сподели за Българска телеграфна агенция районният прокурор на София Невена Зартова и посочи, че за задачата държавното обвиняване може да се обърне за подпомагане към евроинституции.

Повод за коментара на Зартова е казусът, който беше оповестен по време на брифинг по-рано през днешния ден. От градската прокуратура оповестиха, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов е оказал напън на прокурори да се съгласят на сделка с обвинения за изпиране на 53 млн. лв. от парите, предопределени за строителството на ЛОТ-5 от автомагистрала " Хемус " Борислав Колев.

Зартова отхвърли да уточни поименно за кои тъкмо чиновници на дирекцията прокуратурата ще желае използване на полиграфа, само че посочи, че става дума за тези, които са склонявали наблюдаващи прокурори да правят противоправни дейности.

Попитана въпреки всичко против кого се води следствие в районната прокуратура за оказан напън над прокурори, Зартова уточни, че делата се образуват не против несъмнено лице, а с оглед осъществено закононарушение.

С постановлението за формиране на досъдебното произвеждане към този момент са дадени редица инструкции от наблюдаващия прокурор, в това число разпити на очевидци и приобщаване на записи от видеокамери, уточни тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР